Hakeminen Martinlaakson lukioon, tietoa yhteishausta

Martinlaakson lukioon voi hakea lukion yleislinjalle sekä luma-linjalle eli luonnontieteen ja matematiikan valtakunnallisen erityistehtävän linjalle. Martinlaakson lukioon haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa Opintopolussa.

Martsarin lukion opiskelijat tauolla pihamaalla

Tietoa yhteishausta

Lukioon haetaan yhteishaussa, joka järjestetään kerran vuodessa alkukeväästä. Yhteishakuun voi osallistua, jos on suorittanut peruskoulun, ja ei vielä ole ylioppilas- tai ammattitutkintoa. Syksyllä 2023 alkavaan koulutukseen haetaan yhteishaussa 21.2.2023 klo 8.00 alkaen. Yhteishaku päättyy 21.3.2023 klo 15.00.

Hakulomake täytetään hakuaikana sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi. Hakulomakkeelle valitaan seitsemän (7) eniten kiinnostavaa hakukohdetta tärkeysjärjestykseen. Yhteishaussa voit hakea opiskelemaan lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin, uuteen TUVA-koulutukseen, TELMA-koulutukseen sekä kansanopistojen oppivelvollisille tarkoitetuille linjoille. Hakukohteiden järjestys kannattaa miettiä tarkkaan, sillä se vaikuttaa lopullisiin opiskelijavalintoihin.

Sähköinen hakemus tulee olla tallennettuna järjestelmään viimeistään 21.3.2023 klo 15.00 mennessä. Hakemusta ei voi muuttaa enää hakuajan päättymisen jälkeen.

Yhteishaun aikatauluista, hakemisesta ja opiskelijavalinnoista löytyy lisätietoa opintopolusta ja osoitteesta vantaa.fi/yhteishaku.