Kansainvälinen Martinlaakson lukio

Martinlaakson lukion kansainvälisyytoiminta sisältää vaihto-opiskelun, kieli- ja kulttuurimatkat, kotikansainvälisyyden, projektit ja tapahtumat.

Martsarilaiset lähdössä

Martsarin lukion opiskelijat matkalla

Martinlaakson lukion kansainvälinen toiminta on aktiivista. Kieli- ja kulttuurimatkat värittävät opiskelua säännöllisesti ystävyyskouluihimme Saksaan ja Ranskaan. Suosittuja leirikouluja on tehty myös viime vuosina mm. Espanjaan, Sveitsiin, Tansaniaan ja Ruotsiin.

Martsari on mukana useissa eurooppalaisissa yhteishankkeissa (Erasmus+), yhteistyömaita ovat  mm. Portugal, Islanti, Eesti, Turkki, Alankomaat, Kreikka  ja Belgia. Rahoitus Erasmus+ -projekteihin saadaan Opetushallitukselta. Erasmus+ hankkeiden tarkemmat kuvaukset löydät linkeistä. 

Meidän lukiolaisemme voivat valita ruotsin, englannin, saksan, ranskan, italian, espanjan, venäjän, latinan, kiinan ja japanin kielen kursseja. Opinnoissa korostuvat kommunikointitaidot ja valmiudet käyttää kieltä aidoissa tilanteissa. Kielitaitoa pääsee testaamaan matkoilla tai meille saapuvien vaihto-oppilaiden ja leirikoululaisten kanssa. Lukiomme antaa hyvät valmiudet kansainväliseen toimintaan!

Martsarista matkataan maailmalle paitsi kieli- ja kulttuurimatkoille niin myös vaihtoon. Vaihtareiden kertomuksia maailmalta voi lukea digilehdestämme Martsarilainen.

Kouluumme saapuu vaihto-opiskelijoita jopa Japanista asti. Martsari toivottaa vaihto-opiskelijat tervetulleiksi!

Jos olet kiinnostunut lähtemään vaihtoon ulkomaille, kannattaa ottaa yhteyttä opinto-ohjaajaan.

Kotikansainvälisyys on helppo ja matalan kyynyksen keino hankkia kansainvälisyysosaamista omalla koululla. Kotikansainvälisyyteen kuuluvat esim. ulkomaiset vieraat omalla koululla, oman koulun kansainvälisyystoiminta, vaihto-opiskelijat omalla koululla ja oman koulun kulttuurinen moninaisuus. 

Kansainvälisyyttä Martsarin lukiossa