Martinlaakson lukio, kummikoulu Tansaniassa

M‍artsarin pitkäaikaisin kansainvälinen kontakti on kummikoulumme Tansaniassa. Kilingin kouluun ovat vuosien varrella matkanneet lukuisat opiskelijat ja opettajat. Myös kilingiläisiä on vieraillut lukiossamme säännöllisesti. Yhteistyöllä on jo yli 30-vuotiset perinteet.

Martsarin lukion kummikoulu Tansaniassa

Martsarin lukion kummikoulu Tansaniassa, Kilingissä

Yhteistyö Kilingin koulun kanssa alkoi vuonna 1987. Toiminta on näiden yli 30 vuoden aikana laajentunut huomattavasti. Monimuotoista yhteistyö-, kummilapsi- ja avustustoimintaa koordinoimaan perustettiin vuonna 2012 Martsarin kummikouluyhdistys ry. Verkostossa on Kilingin alakoulun lisäksi myös Kilingin yläkoulu ja Suomessa Martinlaakson lukion ja Martsarin kummikouluyhdistyksen lisäksi myös Mercuria kauppaoppilaitos ja Kasavuoren koulu Kauniaisissa.

Lue lisää kummitoiminnasta yhdistyksen kotisivuilta Martsarin kummikouluyhdistys ry

Kirja 'Terveisiä Tansaniasta ja Kilingin koulusta' ilmestyi lokakuussa 2018. Hanki omasi lukion kansliasta

K‍ummikouluaktiivin, kuvataiteen professori (emerita) Liisa Piirosen toimittama ja kauniisti kuvitettu kirja kertoo pienten tansanialaisten koululaisten arjesta. Kirja on lastenkirja, mutta sopii hyvin myös aikuisille. Voit ostaa kirjan lukiomme kansliasta á 20 €. Kirjan tuotot käytetään Kilingin koulun oppikirjahankintoihin. Lisätietoja antaa Martsarin lukion lukiosihteeri Ritva Räsänen ritva.rasanen@vantaa.fi