Hakeminen Martinlaakson lukioon

Martinlaakson lukioon haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa Opintopolussa. Valittavana ovat lukion yleislinja, luonnontieteen ja matematiikan (LUMA)-linja sekä draamalinja.

Martsarin lukion opiskelijat tauolla pihamaalla

Lukioon haetaan yhteishaussa, joka järjestetään kerran vuodessa alkukeväästä. Yhteishakuun voi osallistua, jos on suorittanut peruskoulun, ja ei vielä ole ylioppilas- tai ammattitutkintoa. Syksyllä 2022 alkavaan koulutukseen haetaan yhteishaussa 22.2. - 22.3.2022.

Hakulomake täytetään hakuaikana sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi. Hakulomakkeelle valitaan seitsemän (7) eniten kiinnostavaa hakukohdetta tärkeysjärjestykseen. Yhteishaussa voit hakea opiskelemaan lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin, uuteen TUVA-koulutukseen, TELMA-koulutukseen sekä kansanopistojen oppivelvollisille tarkoitetuille linjoille. Hakukohteiden järjestys kannattaa miettiä tarkkaan, sillä se vaikuttaa lopullisiin opiskelijavalintoihin.

Sähköinen hakemus tulee olla tallennettuna järjestelmään viimeistään 22.3.2022 klo 15.00 mennessä. Hakemusta ei voi muuttaa enää hakuajan päättymisen jälkeen.

Yhteishaun aikatauluista, hakemisesta ja opiskelijavalinnoista löytyy lisätietoa opintopolusta ja osoitteesta sivistysvantaa.fi/yhteishaku.